Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bewonersbedrijf

Een Bewonersbedrijf is een onderneming door en voor bewoners. Met een goed uitgewerkt verdienmodel, meestal vanuit verhuur en betaalde opdrachten, verkrijgt de onderneming inkomsten. Dat betekent een verminderde afhankelijkheid van subsidies en hun verstrekkers. Bewoners zijn zelfstandiger en bepalen hun eigen koers. De eventuele winst vloeit terug in de wijk. Bewonersbedrijven onderscheiden zich van andere bewonersinitiatieven die geld verdienen door het collectieve ondernemerschap. Als groep runnen bewoners hun bedrijf. Zij halen betaalde opdrachten van de gemeente of wooncorporatie binnen, verkopen hun eigen producten en diensten en leveren een belangrijke bijdrage aan de wijkeconomie.
(Bron LSA)

Eurus ondersteunt in opdracht van bewoners en gemeenten bij het haalbaarheidsonderzoek, de op- en uitbouw van een bewonersbedrijf en zorgt voor backing op specifieke onderdelen, zoals de financiële administratie. De duurzaamheid van een bewonersbedrijf is essentieel, dus zorgt Eurus voor passend advies en de juiste innovatieve constructie. Ook daar waar een grote uitdaging ligt, vinden wij de oplossing!