Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Burgerparticipatie

Pionierende burgers én gemeentes zijn aan het experimenteren met nieuwe manieren om hun wijk economisch, fysiek en sociaal gezond te maken. De basis voor deze ontwikkeling vinden we in onze snel veranderende maatschappij en het voortschrijdend inzicht over de aanpak van sociaal welzijn. Bewonersbedrijven en sociale ondernemingen zijn goede voorbeelden van die vernieuwde wijkaanpak. Maar ook opbouwwerk biedt goede mogelijkheden om sociaal te vernieuwen. Toch is, om sociaal welzijn in deze tijd te realiseren, nog steeds de stem van alle betrokkenen noodzakelijk. Eurus maakt gebruik van innovatieve burgerparticipatie en biedt een volledig pakket voor bewonersgroepen of individuen die graag sociaal willen ondernemen. Burgerparticipatie anno nú en iedereen telt mee!

Als sociale professionals beschikken we over flink wat inhoudelijke ervaring in opbouw- en welzijnswerk. We hebben een brede kennis en kunde om complexe processen, waarbij de belangen van verschillende partijen een plaats moeten krijgen, probleemloos te kunnen vormgeven en uitvoeren.

Alle trajecten waarvoor Eurus wordt ingeschakeld zijn maatwerk! Simpelweg omdat ieder project uniek is en de initiatiefnemer altijd de regie heeft. En bij ons geldt altijd: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.’

Bij Eurus werken we altijd aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om dit te realiseren maakt Eurus gebruik van passende expertise van zowel interne als externe professionals. Maar we beschikken ook over een schat aan ervaring van waaruit we oplossingen kunnen realiseren.

Voorop staat altijd de goede samenwerking tussen alle betrokkenen, bestuurders, ambtenaren (vanuit ruimtelijke ontwikkeling én zorg en welzijn) en de maatschappelijke partners. Van daaruit werken we met maatwerkoplossingen aan bijvoorbeeld het verminderen van het aantal mensen dat vereenzaamt of het versnellen van achterblijvende groei van duurzame energie in bepaalde gebieden.