Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Burgerparticipatie in het algemeen

De zoekterm ‘burgerparticipatie’ leidt op internet tot uiteenlopende interpretaties. Voor Eurus is burgerparticipatie primair een proces dat leidt tot beter samenleven. Het is de bundeling van krachten, burgers én overheid, die het voor ieder mens mogelijk maakt zichzelf in stand te houden en welzijn te ervaren. Het is daarom ook dat welszijnswerk, dat wij als belangrijk element van burgerparticipatie zien, een onschatbare economische waarde vertegenwoordigt.

Burgerparticipatie is echt meer dan een proces dat inwoners de mogelijkheid biedt om de publieke besluitvorming te beïnvloeden. Het gaat over grotere zaken, namelijk Samen-Leven; naar elkaar luisteren en elkaar de ruimte bieden om vooruit te komen.
Bij Eurus weten we uit ervaring dat de meeste mensen over wie het gaat een realistisch beeld hebben van hun situatie. Daarom zijn bij burgerparticipatietrajecten voor ons altijd het uitgangspunt. Hoe een burgerparticipatietraject er uit gaat zien en in welke vorm dit gaat gebeuren is altijd afhankelijk van de situatie, de mensen en de doelstelling. Het stappenplan waarin een traject verloopt is altijd volgens de methode Eurus, een bewezen in eigen huis ontwikkelde methode met een zeer hoge succesfactor.

Eurus laat bewonersbedrijven, sociale ondernemingen en energietransities floreren. Wij beschikken over de specialisten én unieke middelen om dit via burgerparticipatie, overheidsparticipatie en burgerinitiatieven de realiseren.
Bij Eurus werken we altijd aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Als sociale professionals beschikken we over flink wat inhoudelijke ervaring in opbouw- en welzijnswerk en burgerparticipatie. We hebben een brede kennis en kunde om complexe processen, waarbij de belangen van verschillende partijen een plaats moeten krijgen, probleemloos vorm te geven en uit te voeren.

Alle trajecten waarvoor Eurus wordt ingeschakeld zijn maatwerk! Simpelweg omdat ieder project uniek is en de initiatiefnemer altijd de regie heeft. Bovendien: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.’
Bij ons staat de goede samenwerking tussen alle betrokkenen altijd voorop; bestuurders, ambtenaren (vanuit ruimtelijke ontwikkeling én zorg en welzijn), maatschappelijke partners en burgers, we zorgen ervoor dat we samen door één deur kunnen. Van daaruit werken we met maatwerkoplossingen.