Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Economisch wijkwelzijn

Wijkeconomie is het nieuwe welzijn.

Mensen in hun kracht zetten en samen verder komen; bij Eurus weten we hier inhoud aan te geven. Als sociale professionals beschikken we over flink wat inhoudelijke ervaring in opbouwwerk. We hebben een brede kennis en kunde om complexe processen, waarbij de belangen van verschillende partijen een plaats moeten krijgen, probleemloos te kunnen vormgeven en uitvoeren.

Pionierende burgers én gemeentes experimenteren met nieuwe manieren om hun wijk economisch, fysiek en sociaal gezond te maken. De basis hiervoor kunnen we vinden in onze snel veranderende maatschappij en het voortschrijdend inzicht over de aanpak van sociaal welzijn. Bewonersbedrijven en sociale ondernemingen zijn goede voorbeelden van die vernieuwde wijkaanpak. Maar ook opbouwwerk biedt goede mogelijkheden om sociaal te vernieuwen. Eurus biedt een volledig pakket voor bewonersgroepen of individuen die hierin graag (sociaal) willen ondernemen.

Bewonersbedrijf

Een bewonersbedrijf is een collectieve sociale onderneming in handen van bewoners, waarbij de winst van de onderneming ten gunste komt van de eigen wijk of buurt. Eurus werkt samen met de initiators van het idee naar een ontwerp, naar een gedegen businessplan inclusief het verwerven van het benodigde startkapitaal tot en met de inrichting van de organisatie van het bewonersbedrijf.

Eurus zorgt ervoor dat er in overleg met de initiatiefnemers een realistisch model ontstaat waarbij de deelnemers werken aan hun eigen inkomsten en uiteindelijk niet meer afhankelijk zijn van subsidies en hun verstrekkers.

Een Social Enterprise oftewel sociale onderneming, is een onderneming met innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om dit te realiseren heeft Eurus een volledig pakket innovatieve oplossingen beschikbaar. Denk daarbij het verminderen van het aantal mensen dat vereenzaamt of het versnellen van achterblijvende groei van duurzame energie in bepaalde gebieden. Of kijk naar ‘zorg en wonen’. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen alle betrokkenen, bestuurders, ambtenaren (vanuit ruimtelijke ontwikkeling én zorg en welzijn) en maatschappelijke partners.

Bij Eurus zijn een welzijnsproject en haar doelstellingen leidend. Pas wanneer mensen vanuit hun positie die beoogde stap verder komen, praten wij over ‘succes’. Werken met mensen en ondersteunen in dat wat nodig is op die specifieke plek, daar gaat het ons om. Alle trajecten waarvoor Eurus wordt ingeschakeld zijn maatwerk! Simpelweg omdat ieder project uniek is en de initiatiefnemer altijd de regie heeft. En bij ons geldt altijd: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.’