Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Burgerparticipatie in de energietransitie

Voor ons ligt het uitdagende doel van het Klimaatakkoord waarin is voorzien in een vermindering van broeikasgassen met 49% in 2030 en met 95-100% in 2050. Om dit te bereiken hebben we een breed scala aan oplossingen beschikbaar die samengevat zijn onder de noemer ‘Energietransitie’.

De Energietransitie is een onderwerp dat ons allemaal aangaat en waar we allemaal ook actief bij betrokken zijn of gaan worden. Alleen de weg er naartoe is beslist een uitdaging. Veel gemeenten staan voor het vraagstuk hoe ze dit gaan vormgeven en in welk tempo.

Eurus is hierbij de ondersteunden en bemiddelende partij! Wij bespreken samen met gemeentes en andere overheden welke doelstellingen er liggen. Vervolgens gaan we in gesprek met de mensen in de beoogde buurten, wijken en/of dorpen over deze doelstellingen. Van daaruit volgt een werkbaar burgerparticiaptietraject voor een passende Energietransitie.

Bekijk ook de burgerparticipatietrajecten voor de Energietransitie die Eurus al afgerond heeft!