Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Energietransitie

Om de CO2 uitstoot naar 0 te krijgen in 2050 valt er nog het nodige werk te verzetten. De overheid heeft de verantwoordelijkheid voor de lokale energietransitie overgeheveld naar gemeenten. Niet zo vreemd; lokale oplossingen die inhaken op plaatselijke situaties en behoeften worden eerder geaccepteerd dan oplossingen uit het Haagse die voorbij gaan aan specifieke situaties.

Iedere Nederlandse gemeente staat voor de taak zelf een visie inclusief een uitvoeringsplan voor de gemeentelijke energietransitie op te stellen. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want als gemeente moet je ineens van heel veel zaken verstand hebben.

Eurus heeft ruime ervaring met transitieprocessen en weet trajecten voor iedere doelgroep concreet te maken.

Hiervoor werken we bij Eurus met een trechtermodel, oftewel, zoals we het zelf noemen: de Methode Eurus! Belangrijk onderscheidend element is dat wij werken van onderaf; de mensen over wie het gaat zijn het uitgangspunt. Daardoor verloopt het proces in de eerste fasen wat langzamer dan gebruikelijk, maar uiteindelijk kent deze manier van werken een hogere succesfactor dan gemiddeld.