Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Sociale hypotheek

Het is de hoogste tijd voor herstel van de sociale verbindingen in buurten, wijken en dorpen. De sociale hypotheek is een uniek middel hiervoor. Burgers vragen een sociale hypotheek aan om maatschappelijk vastgoed te behouden of te initiëren. Burgers en financierder besluiten samen over de vorm van rente en aflossing. De focus ligt niet op geld, maar op sociale inspanningen. Zo kan het sociaal welzijn in een wijk verbeteren, terwijl het tegelijkertijd een uniek instrument is om belangrijk maatschappelijk vastgoed als kerken of buurtcentra te behouden.

Eurus ontwikkelde een methode die ervoor zorgt dat maatschappelijke opgaves in kaart worden gebracht, en worden vertaald in oplossingen. Die oplossingen vatten we samen in ‘de sociale hypotheek’. Daarmee is de sociale hypotheek een middel dat we kunnen inzetten om verbindingen en structuren in sociale samenlevingen weer te herstellen. Daar waar de sociale functies van bijvoorbeeld kerkgebouwen dreigen te vervallen, zorgen we ervoor dat we met gezamenlijke inspanning (met, door en voor de bewoners) het tij keren en wanneer mogelijk de gebouwen gebruiken om nieuw leven in te blazen.


Contact

Eurus heeft ervaring met, kennis en kunde over het opzetten van een sociale hypotheek. Er is meestal meer mogelijk in een wijk, buurt of dorp dan veel mensen denken. Neem gerust eens contact op voor een kennismaking. We verzekeren dat dit zal leiden tot nieuwe inzichten en perspectief!

Lees hier meer over de sociale hypotheek:

Artikel over sociale hypotheek als middel om kerken te behouden

Eurus werkt aan economisch wijkwelzijn, een artikel van Harrie Kiekenbosch

Informatie:

Rudi Theunissen: rudi@eurus.nl, 06 5399 1722