Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Samenwerking Saxion

Oktober 2018

Sinds september 2018 is de samenwerking tussen Eurus en hogeschool Saxion officieel van start gegaan! Dat hebben we geweten; vrij snel na de start konden we met zeven enthousiaste studenten vanuit de studierichtingen Social Work en Urban Studies om de tafel voor een tweetal projecten.

Vanuit Social Work zullen vier studenten zich bezig houden met ‘t Volbert in Enschede. Zij gaan de wensen en behoeften van de buurtbewoners van deze wijkvoorziening inventariseren. Dat doen ze via een behoefte onderzoek in de wijken Stokhorst en ’t Ribbelt.
Ook gaan de studenten actief bezig om wijkbewoners enthousiast te maken om mee te doen bij de wijkvoorziening.

Vanuit Urban Studies gaan drie studenten de aanpak van duurzame ontwikkeling in het Nieuwstraatkwartier in Almelo ondersteunen. Het dakoppervlak van het gebouw de Hagedoorn is geschikt om in te zetten voor zonnepanelen. Deze panelen kunnen ongeveer 30 huishoudens voorzien van energie. Het is aan de studenten om deze 30 huishoudens te vinden die energie van de nieuw op te richten energie-coöperatie Almelo af willen nemen. Uitgangspunt is de huishoudens in de directe omgeving van bewonersinitiatief de Hagedoorn te vinden.

Eurus Samenwerking Saxionstudentenflyeren-768x515-energie2018