Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Team Eurus versterkt burgerparticipatie dankzij Marcel

Februari 2021

Sinds januari versterkt Marcel Dahoe team Eurus als senior adviseur en expert maatschappelijk vastgoed. Je kunt Marcel tegenkomen bij trajecten die gaan over Maatschappelijk vastgoed, economisch wijkwelzijn en de coördinatie van wijkwerk. Met een studie Bestuurskunde en een brede werkervaring waarbij zowel maatschappelijk vastgoed als welzijn en burgerparticipatie een rol speelden, is Marcel een fantastische aanvulling voor ons team.

Marcel is procesregisseur voor het Atelier Maatschappelijk Vastgoed, dat hij bovendien ook inhoudelijk vorm gaat geven. Daarnaast gaat hij zich namens Eurus bezighouden met economisch wijkwelzijn en bewonersbedrijven als de Hagedoorn en Dolphia ondersteunen. Ook de haalbaarheidsonderzoeken voor nieuwe bewonersbedrijven vallen hieronder. En binnen de Twentse Alliantie dat wijkwerk in een aantal Enschedese stadsdelen uitvoert, heeft Marcel een coördinerende rol namens Eurus.

Brugfunctie

Maatschappelijk vastgoed gaat, aldus Marcel, over het verbinden van de harde

en zachte wereld. “Hier komen veel disciplines bij elkaar die te maken hebben met financiën en maatschappelijk werk. Het is vaak complex, maar als ik alle partijen terug kan brengen naar de essentie waarvoor vastgoed is, namelijk faciliterend voor mensen, dan ontstaat er meestal iets moois.” Deze brugfunctie vervult Marcel met veel passie. Dat geldt ook voor de andere sociale werkgebieden waarbij burgerparticipatie een rol speelt. “Het is gaaf om mensen die zich verantwoordelijk voelen voor hun leefomgeving te kunnen ondersteunen zodat ze vooruitkomen. Echt samenwerken, dus vanuit de motivatie van de mensen zelf, dat is waar ik energie van krijg.”

Marcel is bereikbaar via: marcel@eurus.nl