Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Unieke samenwerking Eurus en bewoners maakt de Hagedoorn succesvol

Januari 2019

En neem het bewonersinitiatief in de Hagedoornschool. Een soort troetelkind van het gemeentebestuur, want we praten er veel over. Maar het is een fantastisch voorbeeld van hoe buurtbewoners, volhardend in hun eigen overtuiging en soms tegen de stroom in, het toch voor elkaar krijgen dat ze een buurtkamer inrichten in een leeg schoolgebouw en daarmee zó succesvol zijn dat allerlei andere, soms ook commerciële en professionele instellingen, daar bij willen horen.”

Dit prachtige citaat is afkomstig van de Almelose burgemeester Gerritsen tijdens het nieuwjaarfestival 2019. Afkomstig uit:
https://www.tubantia.nl/almelo... van 6 januari 2019

De solide basis van bewonersinitiatief de Hagedoorn ligt er mede dankzij de goede begeleiding vanuit Eurus.

In 2019 ondersteunt Eurus de volgende stap die dit bewonersinitiatief naar een nog hoger plan gaat trekken. Daaronder valt bijvoorbeeld het pand energieneutraal maken en wel op een dusdanig manier dat ook buurtbewoners kunnen aansluiten om duurzame energie af te nemen.
Het succes van dit bijzondere initiatief blijft niet onopgemerkt, getuige de vele artikelen die de Hagedoorn vermelden, zoals:
https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/leefomgeving/het-nieuwstraatkwartier-een-wijk-om-trots-op-te-zijn/
https://www.gemeente.nu/op-pad-met/laat-het-daar-waar-het-hoort-en-bied-ondersteuning/