Eurus organiseert Buren(d)eten in Enschede Zuid!

negen bijeenkomsten in Enschede Zuid, Wesselerbrink, Stroinkslanden en Helmerhoek, in het kader van het Actieprogramma Thuis voelen en Meedoen.

September 2016

In opdracht van de gemeente Enschede organiseren wij van september 2016 tot en met februari 2017 negen bijeenkomsten in Enschede Zuid, Wesselerbrink, Stroinkslanden en Helmerhoek, in het kader van het Actieprogramma Thuis voelen en Meedoen.

Onder het genot van een Turks, Syrisch, Nederlands en Marokkaans door buurtbewoners gemaakt hapje en drankje gaan buren met verschillende achtergronden en wethouder Jurgen van Houdt met elkaar in gesprek in de drie wijken van Zuid. De wijkbewoners die wij hebben uitgenodigd, krijgen eerst te horen welk eten zij krijgen voorgeschoteld. We gaan in op eetgewoontes en gebruiken. Het is de bedoeling om elkaar beter te leren kennen. Dit doen we in kleine groepen onder leiding van Eurus.

Door met elkaar in gesprek te gaan over

overeenkomsten en verschillen ontstaat er meer wederzijds begrip en respect. Na het eten bespreken we in groot gezelschap ‘hoe we in Enschede willen samenleven, wat er aangepakt moet worden op het gebied van Thuis voelen en Meedoen, de ideeën die er zijn om het samenleven in de wijken te bevorderen en de gedachten over welzijn nieuwe stijl in Enschede’. Dit zijn een aantal zaken die we aan bod laten komen tijdens de bijeenkomsten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.