Gouden speld voor Pension Vredenberg

José en Albert de Bruijn de gouden speld uit handen van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen

In januari van dit jaar ontvingen José en Albert de Bruijn de gouden speld uit handen van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen. Het is een prachtige kroon op al hun werkzaamheden in en bij Pension Vredenberg, waar dakloze mannen een thuis vinden. Astrid Hasperhoven komt er namens de Twentse Alliantie/Eurus sinds 2018 om te ondersteunen bij het activeren van de bewoners.

Februari 2020
Albert en José runnen samen alweer zo’n dertig jaar Pension Vredenberg. Hier vinden 55 mannen, die om welke reden dan ook op straat zijn komen te staan, onderdak en rust. Sommige bewoners wonen er al twintig jaar. Het zijn zonder uitzondering mannen die het lastig vinden geheel zelfstandig te wonen. José en Albert bieden ze een dak boven hun hoofd, zorgen voor een steuntje in de rug, structuur, maaltijden en een veilige woonomgeving.

Bewoners activeren
Sinds 2018 komt Astrid Hasperhoven van Eurus bij Pension Vredenberg over de vloer. Vanuit de Twentse Alliantie ondersteunt zij in het activeren van de bewoners van Pension Vredenberg. Diverse bewoners hebben inmiddels een activiteit opgepakt. Dit varieert van spel en sport tot kleine klusjes in de wijk. Het geeft hen perspectief en laat andere bewoners van het Pension zien dat er altijd meer mogelijk is. José en Albert hechten zeer aan deze mooie samenwerking. Ze zien diverse bewoners ervan opknappen.

Op de foto: Albert de Bruijn van Pensions Vredenberg, Astrid Hasperhoven Twentse Alliantie/Eurus en José de Bruijn van Pension Vredenberg