Nieuwe webinars: Participatie in tijden van corona

Vervolg Participatie in tijden van corona; hoe pak je dat nou aan?!

Mei 2020

Eind april organiseerden we het webinar ‘Participatie in tijden van corona; hoe pak je dat nou aan? Het was een mooie manier om ons te verbinden met vakgenoten en geïnteresseerden bij diverse overheidsdiensten. De positieve reacties ondersteunden ons voornemen om hier een vervolg aan te geven met webinars waar we samen de diepte in gaan over participatie in de anderhalve meter-samenleving!

Eurus, deskundig op participatietrajecten, biedt samen met Trimotion, service design expert en zeer ervaren in het analyseren van sociale problematiek en het visueel vertalen en oplossen ervan, een reeks van vier webinars aan met verschillende casuïstiek omtrent participatietrajecten, waarbij we met elkaar meer de diepte in willen gaan. Tijdens ieder webinar is er een plenair gedeelte waar we ingaan op een specifieke casus. Daarna delen we de deelnemers op in groepen.

Iedere groep gaat met elkaar in op mogelijke participatie-aanpakken binnen de nieuwe corona-maatregelen. Daarna komen we weer samen om deze aanpakken met elkaar te bespreken.
Ieder webinar gaat ongeveer een uur duren. Omdat we de afzonderlijke groepen niet te groot willen maken, is er plaats voor maximaal 32 deelnemers. Je bent uiteraard niet verplicht aan ieder webinar deel te nemen. Het is mogelijk je voor één of twee webinars aan te melden.

De cyclus ‘Participeren in tijd van corona is gewijzigd:
De webinars van woensdag 27 mei én 3 juni 2020, van 11 tot 12 uur: ‘Energietransitie en participatie’ en ‘Maatschappelijk vastgoed en corona maatregelen’ moeten we helaas, vanwege persoonlijk omstandigheden, cancelen. Wellicht pakken we dit later dit jaar weer op. Je kunt je nog opgeven voor deze webinars:

Woensdag 10 juni 2020, van 11 tot 12 uur: Welzijn in de wijk en samenwerking van sociale partnersop welke wijze gaan we dit vormgeven
Woensdag 17 juni 2020, van 11 tot 12 uur: Masterclass participatie en digitale ondersteuningEurus en Trimotion gaan in op het toepassen van digitale middelen bij participatietrajecten.

Wil je deelnemen aan één of meerdere webinars, stuur een bericht naar elise@eurus.nl.

Voor ieder webinar geldt dat we graag uiterlijk een week van tevoren jouw bericht voor deelname ontvangen. Deelname is beperkt. Is een webinar volgeboekt, dan kunnen we je op de reservelijst plaatsen.

Heb je specifieke vragen die je graag beantwoord zou hebben, stuur ze naar elise@eurus.nl.

Graag tot binnenkort!

Rudi Theunissen, namens team Eurus
Hans OudeAvenhuis, namens team Trimotion