Welkom Esther & Pien!

Vanaf 5 februari zijn we twee collega's rijker. Afstudeerders Esther Vedders en Pien Korenblik komen ons versterken het komende half jaar. Welkom in ons team! Ze stellen zich graag zelf even aan jullie voor.

Hoi! Mijn naam is Esther Vedders en ik ben student Ruimtelijk Ordening en Planologie. Ik ben 21 jaar en ik woon in Nijverdal.

Op het moment zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie. De komende 5 maanden ga ik mijn afstudeerstage doen bij Eurus. Tijdens mijn opleiding heb weinig ervaring opgedaan met participatie en samenwerkingen met bewoners, terwijl ik dit een erg interessant aspect van het werkveld vind. Ik wil mij hier graag verder in ontwikkelen en bij Eurus krijg ik hier de kans voor. Samen met Pien Korenblik ga ik aan de slag met de bewonersagenda van Glane. In dit project gaan wij in gesprek met inwoners om hun ideeën en wensen over Glane te verzamelen. Ik kijk uit naar het komende half jaar en de ervaringen die ik ga opdoen!

Hoi! Mijn naam is Pien Korenblik, 22 jaar oud en vierdejaarsstudent Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Saxion te Deventer. Per februari zal ik als stagiair onderdeel uitmaken van team Eurus op het gebied van burgerparticipatieprocessen. 

Het welzijn van mensen in de wijk staat voor mij centraal. Iedereen hoort zich prettig te voelen in zijn of haar buurt en het creëren van leefbare, veilige en gezonde buurten waarin eenieder zich thuis voelt is dan ook mijn streven. Ik vind het daarom waardevol om de ervaringen van bewoners te horen en met hen in gesprek te gaan over hun leefomgeving.

Tijdens mijn afstudeerstage zal ik mij samen met medestudent Esther bezighouden met het opstellen van een dorpsagenda voor en door het dorp Glane. Ik heb er onwijs veel zin in en ik hoop zo veel mogelijk inwoners te kunnen spreken in de wijk!