Eurus aan de slag met bewonersbedrijven

Eurus gaat aan de slag in de wijken Velve Lindenhof, Varvik- Diekman en Ribbelt- Schreurserve

Januari 2016

Het Hengelose adviesbureau Eurus gaat in 2016 aan de slag in de wijken Velve Lindenhof, Varvik- Diekman en Ribbelt- Schreurserve om bewoners te activeren en te komen tot een bewonersbedrijf.

Eurus is een van de vier partijen die het komend jaar projecten gaan opzetten in Enschede onder de noemer burgerkracht . Het plan is om inwoners meer mogelijkheden te geven om – op basis van behoeften in de eigen wijk – activiteiten te bedenken en uit te voeren.

Meer waardering
De kracht van Eurus zit er in mensen te motiveren die juist in de eigen buurt iets willen doen. Met succes want in de wijk Berflo Es in Hengelo (waar al een bewondersbedrijf is) zijn ruim 90 mensen op een af andere wijze actief in het wijkbedrijf. De projecten die worden opgezet dragen bij aan een betere buurt en zorgen ervoor dat mensen zich meer nuttig en gewaardeerd voelen.

Voorbeelden van dergelijke projecten zijn: verbouw groente en kruiden op braakliggend terrein , maar ook het oogsten en vermarkten ervan. Tegelijk kan informatie worden gegeven over gezond eten en gezonde voeding. Een ander project is bijvoorbeeld een boodschappen en- vervoersdienst.

Verbinden
Voor de drie wijken in stadsdeel Oost geldt dat Eurus eerst gaat verkennen waar de behoeften en de kansen liggen. In april presenteren ze voor elke wijk een plan van aanpak.

Zie het originele artikel op headlines.nl