Vernieuwende impuls welzijnswerk, Twentse Alliantie

Alifa, Eurus en Visier, drie Twentse organisaties

Mei 2017

Alifa, Eurus en Visier, drie Twentse organisaties met ieder hun eigen rol in het welzijnswerk, hebben de krachten gebundeld om welzijnswerk naar een hoger plan te tillen. Wijkwelzijnswerk anno nu vereist namelijk veel vaardigheden en vooral oprechte samenwerking mét in plaats van voor bewoners. Luisteren, aansluiten en van daaruit activeren, vormen samen een belangrijke sleutel.

Vernieuwend

Een wijk bestaat nooit uit één soort bewoner en iedereen heeft andere behoeften. Precies dit maakt wijkwelzijnswerk boeiend en tegelijk zeer uitdagend.
Om deze uitdaging succesvol in te vullen vormen de drie organisatie de Twentse Alliantie. Door ieders sterke kant aan te spreken ontstaat er ‘vernieuwende continuïteit’.
Alifa, de grootste partij van deze alliantie, brengt haar jarenlange ervaring met wijkwelzijnswerk én vele doelgroepen in. Alifa staat samen met haar ruim 600 vrijwilligers stevig in de samenleving van Enschede. Eurus en Visier, twee slagvaardige organisaties met veelzijdige ervaring in welzijnswerk, brengen juist de vernieuwing, zoals het Economisch Wijkwelzijn!

Twentse insteek

Goed kijken en luisteren naar wat in een wijk nodig

is en optimaal hierop aansluiten. Dat is wat het goed combineren van en samenwerken tussen de drie organisaties mogelijk maakt. Zowel Alifa als Eurus of Visier is zich bewust van de eigen sterke kanten en weet wat in welke situatie het beste aansluit.

Het is dus om het even of de situatie in een wijk meer continuïteit vereist of juist innovatiekracht nodig heeft; de Twentse Alliantie heeft een passend aanbod. En vraagt een situatie om verandering van focus, dan kan er snel geschakeld worden. Door de bijzondere kwaliteit van iedere partner staat er een krachtig samenwerkingsverband.
Zoals de naam ‘Twentse Alliantie’ doet vermoeden, hebben alle drie de organisaties volledig Twentse wortels. Met deze achtergrond en alle specialismen in welzijnswerk kan de Twentse Alliantie grote maatschappelijke vraagstukken aan op een manier die past bij de Twentse mentaliteit.

Meer informatie:

Alifa: Riny Coenders r.coenders@alifa.nl 06 39061669

Eurus: Rudi Theunissen rudi@eurus.nl 06 53991722

Visier: Wilfried Olde Hartman wilfried@visier-md.nl 06 53781457